Peek Inside This Chicken Coop Turned Minimalist Artist Studio

Access to customized studio space is every artist’s dream, but the last place we’d expect the next greatest masterpiece to be created is inside of a renovated chicken coop. Berlin design firm Büros für Konstruktivismus helmed this most unexpected structural makeover, and of all the fab chicken coops we’ve seen over the years (yes, there are actually plenty of chic ones to choose from), this chicken coop-turned-studio has to be one of the most stylish.

Hühnerhaus, or henhouse in German, dates back to the World War II era. The aged coop is situated in a garden belonging to a 1930s home in Berlin. Lead architects Sandra Bartoli and Silvan Linden decided to leave the coop’s worn down exterior in its original state, which contrasts beautifully with the fresh converted interior.

“Part of the project was to legalize the chicken house’s previously unclear status. For this reason the exterior of the house had to remain inconspicuous,” Bartoli and Silvan told Dezeen about the studio’s dilapidated exterior.

“The second reason is that we liked the chicken house’s slightly ruinous appearance, surrounded by lush plants,” they added.

The completely gutted insides were updated with concrete flooring and light pine walls that help illuminate the single-room structure along with two oversized side windows, a large triangular window situated beneath each of the eaves. Additionally, the architect duo accentuated the studio with a staircase equipped with storage space. The stairs lead to a newly installed mezzanine that originally served as an attic for sheltering pigeons. Both the coop’s existing chimney and steel beam were re-packaged in wood.

“The intersection between the existing beam and the chimney, both cladded in wood, resulted in a somehow bold cross shape,” the architects said of the studio’s eye-catching design feature.

While we marvel at the floor plans for what has to be the coolest chicken house ever, we can’t help but wonder if the artwork created in this space will be inspired by its feathery former occupants.

See more over on Dezeen.

// http://ift.tt/1XVo07s

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s